Nikotininhalator

Håndkøbsmedicin

En nikotininhalator er et populært alternativ på steder og i situationer, hvor rygning er forbudt.

Med inhalatoren får du dækket din krops behov for nikotin, samt simuleret suget og hånd til mund bevægelsen, som du er vant til ved rygning.

*Information på godkendt forhandlers hjemmeside

Nikotininhalator

Nikotininhalator

En nikotininhalator er et rygestopprodukt, som du kan anvende til at dulme din rygetrang ved rygestop, samt på steder og i situationer, hvor du ikke kan ryge. Du kan dermed med fordel bruge en inhalator med nikotin, hvis du er sammen med børn, er på arbejde, er i sportklubben eller på hospitalet.

Nikotininhalatoren adskiller sig fra andre produkter med nikotinerstatning ved, at du ved brug simulerer suget og den velkendte hånd til mund bevægelse, som du udfører hver gang du tager en cigaret i munden. Det giver mulighed for, at du i dit rygeophør både kan få dækket dit behov for nikotin, men også langsomt kan ændre de motoriske vaner, der er relateret til rygning.

Sådan anvendes en nikotininhalator

En nikotininhalator består af selve inhalatoren og en dosisbeholder med nikotin. Når du suger i inhalatoren frigives der nikotin fra beholderen, som overføres til din krop via slimhinderne i din mund. En inhalator kan håndteres på samme måde som en cigaret, og den giver derfor en ekstra parameter at arbejde med i dit rygestop, da du ud over at fravænne din krop fra dens behov for nikotin, også kan arbejde med at ændre de motoriske vaner, som du har indlært dig selv, som en fast bestanddel i dit rygebehov. Mange foretrækker derfor at anvende en inhalator frem for nikotintyggegummi i deres behandling ved rygeophør.

Hver dosisbeholder indeholder hvad der svarer til at ryge 3 – 4 cigaretter, og inhalatoren bør anvendes når du føler trang til at ryge. Inhalatoren kan benyttes med pauser, så indholdet af beholderen fordeles over flere rygepauser. Nikotininhalatoren kan med fordel benyttes som supplement til anden behandling, så som rygestop hypnose og nikotinerstatningsterapi med nikotinplaster.

Vigtigt information

Da nikotininhalatorer er håndkøbsmedicin, er det vigtigt at du læser indlægsedlen og følger denne eller din læges anvisning for brug. Lider du af andre sygdomme end nikotinafhængighed, er det ofte en god ide, at tale med en læge inden du starter på dit rygestop.

Nikotininhalator

Nikotininhalator

Der kan være væsentlige forskelle på nikotininhalatorer fra forskelle producenter. Du bør derfor sætte dig grundigt ind i produktet inden du starter behandlingen og søge rådgivning, hvis du er i tvivl om brug.

Du kan få mere information hos apotekerne og godkendte forhandlerne.

*Information på godkendt forhandlers hjemmeside