Nikotinspray

Mundhulespray med nikotin

En nikotinspray er god til diskret at dæmpe din rygetrang, hvor det er ulovligt eller upassende at ryge.

Nikotinsprays bør kun benyttes af voksne og det er vigtigt at følge produktets anvisninger nøje, da overforbrug kan resultere i nikotinforgiftning.

*Information på forhandlers hjemmeside

Nikotinspray

Nikotinsprays dæmper rygetrang

Nikotinsprays er fremragende til at dæmpe din trang til cigaretter under rygestop eller når det er upassende eller ulovligt at ryge. Er du ryger, kan en nikotinspray være en godt alternativ til cigaretter, når du er på arbejde eller gæst i et røgfrit hjem.

Virkning og anvendelse

Der er forkel på de forskellige mærker, men generelt virker en spray med nikotin ved at du sprayer et eller to pust i munden,  hvorefter nikotinen overføres til blodet via mundhulen. Derfor kaldes en nikotin spray også ofte for en mundhulespray.

En nikotinspray kan benyttes til rygestop ved at erstatte cigaretterne med brug af sprayen og så herefter trappe forbruget ned. Eller ved at benytte sprayen til at supplere kroppen med nikotin i et forløb med nikotinerstatningsterapi med nikotinplastre.

Sprayen kan give bivirkninger

Som al anden medicin kan brugen af mundhulespray give en lang række bivirkninger. De mest almindelige bivirkninger, som går igen blandt alle mærker af sprays, er hoste, øm hals, stoppet eller løbende næse, samt irritabilitet, utålmodighed, koncentrationbesvær, øget appetit og vægt, som sikkert også kan tilskrives rygetrang.

Følg anvisningerne i indlægssedlen

Da nikotin er giftigt og en nikotinspray effektivt overfører nikotinen til din krop, er det vigtigt at du læser indlægssedlen og følger anvisninger nøje. Normalt bør en mundhulespray ikke anvendes mere end nogle få gang i timen og maksimalt 2/3 af døgnet for at undgå forgiftning. Hvis du skulle få ubehag efter brug, bør du søge læge.

Mundhulespray med nikotin

Nikotinspray

Alle produkter til rygestop som indholder nikotin er enten medicin eller håndkøbsmedicin. Du kan derfor kun købe disse hos apoteker og godkendte forhandlere.

Er du i tvivl eller lider af andre sygdomme, bør du søge råd og vejledning hos din læge. Du kan få mere information om nikotinsprays hos apotekerne og forhandlerne.

*Information på forhandlers hjemmeside