Nikotinsugetabletter

Sugetabletter med nikotin

Sugetabletter med nikotin er håndkøbsmedicin til rygestopbehandling, og virker ved at nikotin overføres til blodet via slimhinderne i munden.

Du kan finde information om nikotinsugetabletter hos godkendte forhandlere og apoteker.

*Information på godkendt forhandlers hjemmeside

Nikotinsugetabletter

Virkning og anvendelse

Nikotinsugetabletter kan bruges til at lindre dine abstinenssymtomer og din trang til nikotin, når du prøver at sænke dit forbrug af cigaretter eller du prøver at stoppe med at ryge. En nikotinsugetablet anvendes ved at du placerer den i munden mellem din kind og dit tandkød. Dit spyt i munden vil langsomt opløse tabletten, og den nikotin der frigives, når sugetabletten opløses, vil blive overført til dit blod gennem huden i din mund.

Sugetabletter med nikotin er udviklet til rygere, der har et mindre dagligt forbrug og i mindre omfang er afhængig af nikotin. Ryger du mindre end 20 cigaretter om dagen og er din afhængighed ikke så slem, at du ryger som noget af det første om morgenen, kan nikotinsugetabletter være et værktøj til kan benytte i dit rygestop, når rygetrangen melder sig. Med tabletterne kan du fravænne din krop for dens behov for nikotin ved at trappe ned, og ændre dine vaner, så du i nedtrapningsperioden indtager mindre og mindre nikotinen fra sugetabletter i stedet for at ryge.

For de fleste mærker af nikotinsugetabletter er det gældende, at det er vigtig ikke at sluge eller tygge tabletten, samt at du husker at flytte den rundt i begge sider af munden. Dette sikrer et optimalt indtag af tablettens indhold, og mindsker risikoen for at du får gener og bivirkninger ved brug.

Brat rygestop

Et brat rygestop, er når du øjebliklig vil stoppe med at ryge.

Ved et brat rygestop kan du anvende en nikotintablet op til ca. 10 gang dagligt i en periode på nogle uger. Herefter du kan begynde langsomt at trappe dit forbrug af tabletter ned. Se indlægssedlen for korrekt anvendelse.

 

Gradvist rygestop

Et gradvist rygestop, er når du vil stoppe ved gradvist at ryge mindre.

Her anvendes sugetabletter med nikotin bedst ved at erstatte nogle af dagens cigaretter med en sugetablet, når rygetrangen er størst. Og på sigt mindske forbruget at både cigaretter og tabletter. Se indlægssedlen for korrekt brug.

 

Bivirkninger

Det er ikke alle der får det, men nikotinsugetabletter kan, som alle andre produkter med nikotin, give en lang række bivirkninger. De mest almindelige bivirkninger er hoste, øm hals, løbende næse, irritabilitet, aggression, manglende tålmodighed og øget appetit.

Deter vigtigt at du opbevarer nikotinsugetabletter med omtanke, da selv mindre mængder, som voksne normalt indtager, kan give børn alvorlige forgiftninger, der i værste fald kan være dødlige. Sugetabletter og andre produkter med nikotin, så som nikotintyggegummi og nikotinplastre, bør derfor kun anvendes af voksne over 18 år.

Sugetabletter med nikotin

Nikotinsugetabletter

Der kan være stor forskel på indhold, bivirkninger og anbefalet anvendelse af de forskellige sugetabletter med nikotin. Du bør derfor læse indlægssedlen grundig og søge rådgivning, hvis du er i tvivl.

Du kan få mere information hos apotekerne og forhandlerne.

*Information på forhandlers hjemmeside