Nikotintyggegummi

Få dæmpet din rygetrang uden cigaretter

Nikotintyggegummi er populære til at dæmpe abstinenser og rygetrang.

Tyggegummi med nikotin kan benyttes både til varigt rygestop, samt til at dæmpe rygetrangen på arbejdet og i andre situationer, hvor rygning ikke er muligt.

*Information på godkendt forhandlers hjemmeside

Nikotintyggegummi

Tyggegummi med nikotin

Nikotintyggegummi anvendes til at fjerne rygetrang ved at tyggegummiet giver dig den nikotin, som du plejer at få ved at ryge. Du kan anvende tyggegummi med nikotin, hvis du vil holde op med at ryge, nedsætte dit tobaksforbrug eller har behov for at stoppe med at ryge midlertidigt.

Anvendelse for at dæmpe rygetrang

Har du behov for at dæmpe din rygetrang, bør du tage et stykke nikotintyggegummi, hver gang du ellers ville have røget en cigaret, eller når du føler trang til at ryge. I behandlingen med nikotintyggegummi er det vigtigt at du altid har tyggegummi med i lommen eller tasken, så du kan dæmpe rygetrangen, når den melder sig.

Nikotintyggegummi anvendes bedst ved at tygge på det i ca. 15 sekunder, eller indtil du kan smage den stærke smag af nikotin i munden. Lad tyggegummi hvile under tungen eller i kinden indtil den stærke smag forsvinder. Gentag dette i ca. en halv time, eller indtil at tyggegummi ikke længere afgiver den stærke smag af nikotin.

Gennem ovenstående forløb optager din krop nikotinen gennem slimhinderne i munden, så din trang til tobak bliver dæmpet.

Anvendelse til varigt rygestop

Hvis du vil holde op med at ryge permanent ved at benytte tyggegummi i nikotinerstatningsterapi, bør du starte med at erstatte cigaretterne med tyggegummi i op til 3 måneder, hvor du herefter langsomt kan begynde at trappe dit daglige forbrug af tyggegummi med nikotin ned. Da der kan være forskel på indholdet i tyggegummiene fra de forskellige producenter, er det vigtigt at du læser indlægsedlen grundigt og følger dennes vejledning.

Hvis du i stedet anvender nikotinplastre, som det primære nikotinerstatningsprodukt i dit rygestop, kan du anvende nikotintyggegummi til at supplere dit nikotinindtag, hvis du skulle blive meget rygetrængende.

Vigtigt

Vær opmærksom på at nikotin er et giftstof, som kan give en lang række bivirkninger og allergiske reaktioner. Tager du medicin for eller lider af andre sygdomme, kan det være en god ide at tale med en læge, inden du begynder på dit rygestop. Man kan blive forgiftet, hvis man indtager for meget nikotin, så du bør sikre dig, at du ikke anvender flere end den maksimale forbrugsgrænse, som fremgår af indlægssedlen, og at dine nikotintyggegummi ikke er tilgængelige for børn, som har langt lavere tolerance for giftstoffer.

Nikotintyggegummi

Nikotintyggegummi

Tyggegummi med nikotin er håndkøbsmedicin og du kan derfor kun købe disse hos godkendte forhandlere og på apoteker. Husk altid at læse indlægssedlen og sætte dig grundigt ind i produktet inden brug.

Du kan få mere information om de forskellige mærker af nikotintyggegummi og andre produkter til rygestop hos apotekerne og de godkendte forhandlerne.

*Information på godkendt forhandlers hjemmeside