Rygestopmedicin

Der findes indtil flere typer af rygestopmedicin på det danske marked. Fælles for alle disse, og for den sags skyld alt andet medicin, er at du skal forbi en praktiserende læge, som skal tage stilling til, om det er en god ide at behandle dig med rygestopmedicin.

Hvordan virker medicin til rygestop?

Medicin til rygestop indeholder aktive stoffer, som nedsætter din rygetrang, dulmer din abstinenser og sænker nydelsen ved at ryge. Indholdet i pillerne varierer fra producent til producent, men det aktive stof kan f.eks. være vareniclin, som har vist sig særdeles effektiv til rygestopbehandling. Den rette motivation er en forudsætning for at få succes med et rygestop. Det er også gældende ved medicinsk behandling, så du kan øge din mulighed for succes med rygestop coaching og hypnose.

Sådan anvendes medicinen

Du bør altid følge din læges anvisninger inden du tager rygestopmedicin. Er du i tvivl bør du kontakte din læge igen, inden du påbegynder behandling. Men behandlingen med medicin til rygeafvænning foregår typisk ved, at du skal starte med at tage en pille om dagen i en uges tid, hvorefter du øger indtaget af midicinen ved at tage 2 piller om dagen. Efter 2 ugers behandling kan kvitte smøgerne og forsætte behandling i ca. 10 uger. Alt efter hvordan rygestop er gået kan din læge forlænge perioden med op til 12 uger, så kan øge din chance for varig succes med dit rygestop.

Det skal du vide

Som ved al anden medicin er der risiko for, at du får bivirkninger, når du tager rygestoppiller. De fleste bivirkninger er harmløse, men kan føles som et irritiationsmoment under behandling. De mest typiske bivirkninger ved brug at midicin til rygeafvænning, er forskellige former for allergier, som kan være hævelser i ansigtet, munden eller halsen, samt hudreaktioner i form af udslæt.

Du skal dog være ekstra opmærksom, hvis du tager anden medicin, da rygestopmedicin kan ændre på deres virkning. Lider du af hjertesygdomme, ellepsi eller andre sygdomme som kan give kramper, er det vigtigt at du taler med din læge, hvis du oplever forandringer i forhold disse sygdomme.